Internet regisztráció 2022/23 Ősz

Kedves Kollégisták!

Az alábbi cikkben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

Internet regisztráció és fizetés

Az őszi időszakra a regisztrációt a https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon tudjátok elvégezni. Az akadálymentes internetelérés érdekében ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2022.08.28. (vasárnap) 18:00, ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot.
Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

Amennyiben lehetséges lesz az új félévre az internet befizetése, úgy tájékoztatunk benneteket, addig a regisztrált eszközötökön teljes értékű (fizetett) internet lesz elérhető.  

KarmanX hálózat

A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál (ezért saját router használata nem megengedett). Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://netreg.ktk.bme.hu oldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük (vagy a hálózat bármely más részével), adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.hu oldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).
Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Segítő linkek:

Friss beköltözőknek:
https://szamtech.ktk.bme.hu/golyaknak/

GYIK:
https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

Ha a fentiekben nem találtok megoldást a problémátokra:
https://support.ktk.bme.hu/

Szabályzat:
https://szamtech.ktk.bme.hu/szabalyzat/