Hírek

Internet regisztráció 2022/23 Tavasz

Kedves Kollégisták!

Az alábbi levélben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

GYIK

A kollégiumban már az új netregisztrációs rendszer működik, amivel kapcsolatban számos kérdés érkezett a részetekről, ezekkel kibővítettük a GYIK oldalunkat: https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

KarmanX hálózat
A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál. Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://net.ktk.bme.hu oldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük, adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.hu oldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Internetmegosztás

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy mindenki, aki regisztrált (mind a régi, mind az új net rendszerbe), elfogadta a Hálózat Használati Szabályzatot, ami tiltja az internetkapcsolat továbbosztását. Ezért, illetve mivel felhasználónként akár már 3 eszközt tudtok regisztrálni (és mindezt ingyen, amíg a HSZI nem változtat a 2020 februárja óta tartott gyakorlatán), valamint mivel az egymástól független hálózatok zavarják egymást, ezt a jövőben szigorúbban fogjuk ellenőrizni, és szankcionálni is fogjuk.

Magát a rendszert pedig folyamatosan fejlesztjük tovább, megérkezett az első nagyobb ráncfelvarrás a UI-ra, illetve a múlt héten átállítottuk a rendszert, így már minden szinti rendezőig eljut a 10 Gigabites internet, nem „csak” a szerverszobáig.

Üdvözlettel:

KTK Számtech Szakosztály csapata

Szintfelelősök 2022/23/Tavasz

Kedves Kollégisták!

Ebben a félévben (2022/23/Tavasz) az alábbi szobákban kereshettek minket személyesen:

SzintElsődleges szintfelelősMásodlagos szintfelelős
9Veres Kristóf (618)Tóth Tamás (618)
8Nádasi Kristóf (829)Tóth Tamás (618)
7Kántor Balázs (732)Tóth Imre (723)
6Tóth Tamás (618)Veres Kristóf (618)
5Tóth Imre (723)Nádasi Kristóf (829)
4Sütő Martin Dániel (214)Nádasi Kristóf (829)
3Rózsavölgyi Hanna (611)Kántor Balázs (732)
2Sütő Martin Dániel (214)Németh Csaba (112)
1Németh Csaba (112)Tóth Imre (723)
0, HKRózsavölgyi Hanna (611)Kántor Balázs (732)

Továbbá időnként az A07-es szobában is fellelhetőek vagyunk.

Külsős tagok:

  • Darabos Gábor
  • Nagy Attila
  • Lázár György

Internet regisztráció 2022/23 Ősz

Kedves Kollégisták!

Az alábbi cikkben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

Internet regisztráció és fizetés

Az őszi időszakra a regisztrációt a https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon tudjátok elvégezni. Az akadálymentes internetelérés érdekében ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2022.08.28. (vasárnap) 18:00, ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot.
Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

Amennyiben lehetséges lesz az új félévre az internet befizetése, úgy tájékoztatunk benneteket, addig a regisztrált eszközötökön teljes értékű (fizetett) internet lesz elérhető.  

KarmanX hálózat

A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál (ezért saját router használata nem megengedett). Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://netreg.ktk.bme.hu oldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük (vagy a hálózat bármely más részével), adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.hu oldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).
Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Segítő linkek:

Friss beköltözőknek:
https://szamtech.ktk.bme.hu/golyaknak/

GYIK:
https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

Ha a fentiekben nem találtok megoldást a problémátokra:
https://support.ktk.bme.hu/

Szabályzat:
https://szamtech.ktk.bme.hu/szabalyzat/