Hírek

Szintfelelősök 2023/24 Tavasz

Kedves Kollégisták!

Ebben a félévben (2023/24 tavasz) az alábbi szobákban kereshettek minket személyesen:

SzintElsődleges szintfelelősMásodlagos szintfelelős
9Szendefi Etelka (550)Tóth Imre (826)
8Tóth Imre (826)Kántor Balázs (732)
7Kántor Balázs (732)Tóth Tamás (567)
6Tóth Tamás (567)Kántor Balázs (732)
5Veres Kristóf (607)Hanich Péter (735)
4Hanich Péter (735)Tóth Imre (826)
3Hanich Péter (735)Tóth Tamás (567)
2Veres Kristóf (607)Németh Csaba (112)
1Németh Csaba (112)Veres Kristóf (607)
0, HKSzendefi Etelka (550)Németh Csaba (112)

Továbbá időnként az A07-es szobában is fellelhetőek vagyunk.

Külsős tagok:

  • Nagy Attila
  • Lázár György
  • Sütő Martin Dániel

Internet regisztráció 2023/24 tavasz

Kedves Kollégisták!

Elkezdődött az új félévre a https://net.ktk.bme.hu/oldalon ellenőrizzétek, hogy elfogadtátok-e a hálózat használati feltételeket az új félévre is. Ennek elmulasztása esetén, amíg nem fogadjátok el nem lesz internet-hozzáférésetek.

GYIK

Bármilyen kérdésetek van először nézzétek meg a GYIK-ünket, itt sok hasznos információval találkozhattok: https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

KarmanX hálózat
A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál. Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://net.ktk.bme.huoldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük, adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.huoldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszer frissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Internetmegosztás

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy mindenki, aki regisztrált, az elfogadta a Hálózat Használati Szabályzatot, ami tiltja az internetkapcsolat továbbosztását.

Ezért, illetve mivel felhasználónként akár már 10 eszközt tudtok regisztrálni, ami közül egyszerre csak 3 darabon lehet internet hozzáférés (és mindezt ingyen, amíg a HSZI nem változtat a 2020 februárja óta tartott gyakorlatán), valamint mivel az egymástól független hálózatok zavarják egymást, ezt a jövőben szigorúbban fogjuk ellenőrizni, és szankcionálni is fogjuk.

Üdvözlettel:

KTK Számtech Szakosztály csapata

Új levelező szerver [frissítve: 01.27]

A közeljövőben a kollégium levelező rendszerét tervezzük teljesen lecserélni, ami miatt már csak az új ktkaccounttal fog működni az elérése. Megkérünk mindenkit, hogy ha szeretné fenntartani az email címét, hogy regisztráljon az új rendszerbe a https://login.ktk.bme.hu/register oldalon. Amennyiben nem eduid-val regisztrálsz, kérjük írd bele az indoklásba a korábbi email címed is.

A levelezőszerver csere tervezett időpontja: 2024.01.26. esti órák.

Amennyiben végeztünk a cserével, ezt a posztot fogjuk frissíteni, a további részetekről szükséges teendőkkel.

Megértéseteket köszönjük!

Frissítés 01.27 04:20

Átírtuk a rekordokat az új szerverre, mostmár az smtp.ktk.bme.hu a központi MTA és IMAP/POP3 szerver. A bejelentkezés a webes felületen mostantól teljes email címmel történik, nem csak ktkaccounttal (pl kiscica@ktk.bme.hu), illetve az új ktkaccount (https://login.ktk.bme.hu) oldalán használt jelszóval tudtok belépni. A postafiókok tartalmának migrálása még folyamatban van, kis türelmeteket kérjük.

Amennyiben regisztráltatok az új ktkaccountra, de még nem tudtok belépni, kérlek adjatok le egy ticketet a https://support.ktk.bme.hu/open.php oldalon.

Gyakran Ismételt Kérdések

Megtarhatom a korábbi email címem?
Persze!

Mi történik ha nem regisztrálok a csere időpontjáig?
Nem fogod tudni elérni a leveleid. Kérjük regisztrálj, majd pedig vedd fel velünk a kapcsolatot a https://support.ktk.bme.hu/ oldalon, hogy beállítsuk neked a hozzáférést. (A határidő előtti regisztrációk esetében ez nem szükséges, automatikusan hozzá lesznek rendelve az email címek a fiókokhoz)

Kell módosítanom majd a levelező kliensem beállításait?
Igen, az új KTKAccountod jelszavával tudsz majd belépni.

Egyszerűbb váltás a regisztrált eszközök között

Kedves Kollégisták!

Az elmúlt hónapokban módosításokat végeztünk a hálózat kezelő rendszerünkön, a https://net.ktk.bme.hu oldalon. Mostantól mindenki maximálisan 10 hosztot tud felvenni, viszont ezek közül csak 3 lehet egyszerre aktív, tehát 3 darabon lehet párhuzamosan internetelérés. A felvett hosztok közül egyszerre maximum 3 lehet aktív, ezt ti tudjátok változtatni magán az oldalon, ha rámentek a hosztra. A https://net.ktk.bme.hu oldalon a hosztot kiválasztva tudjátok aktiválni, deaktiválni, illetve most már van lehetőség a MAC cím átírására is.

Kellemes ünnepeket kíván mindenkinek a Számtech Szakosztály!