Internet regisztráció 2022/23 Tavasz

Kedves Kollégisták!

Az alábbi levélben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

GYIK

A kollégiumban már az új netregisztrációs rendszer működik, amivel kapcsolatban számos kérdés érkezett a részetekről, ezekkel kibővítettük a GYIK oldalunkat: https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

KarmanX hálózat
A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál. Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://net.ktk.bme.hu oldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük, adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.hu oldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Internetmegosztás

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy mindenki, aki regisztrált (mind a régi, mind az új net rendszerbe), elfogadta a Hálózat Használati Szabályzatot, ami tiltja az internetkapcsolat továbbosztását. Ezért, illetve mivel felhasználónként akár már 3 eszközt tudtok regisztrálni (és mindezt ingyen, amíg a HSZI nem változtat a 2020 februárja óta tartott gyakorlatán), valamint mivel az egymástól független hálózatok zavarják egymást, ezt a jövőben szigorúbban fogjuk ellenőrizni, és szankcionálni is fogjuk.

Magát a rendszert pedig folyamatosan fejlesztjük tovább, megérkezett az első nagyobb ráncfelvarrás a UI-ra, illetve a múlt héten átállítottuk a rendszert, így már minden szinti rendezőig eljut a 10 Gigabites internet, nem „csak” a szerverszobáig.

Üdvözlettel:

KTK Számtech Szakosztály csapata