Internet regisztráció 2023/24 Ősz

Kedves Kollégisták!

Elkezdődött az új félévre a https://net.ktk.bme.hu/ oldalon ellenőrizzétek, hogy elfogadtátok-e a hálozat használati feltételeket az új félévre is, ennek elmulasztása esetén, amíg nem fogadjátok el nem lesz internet-hozzáférésetek.

GYIK

Bármilyen kérdésetek van először nézzétek meg a GYIK-ünket, itt sok hasznos információval találkozhattok: https://szamtech.ktk.bme.hu/gyik/

KarmanX hálózat
A KarmanX WiFi hálózat a teljes kollégium területén lefedettséget kínál. Ehhez a jelszót internetregisztráció után a https://net.ktk.bme.hu oldalon találhatjátok meg. Az eszközök a kollégiumi lakószobákban és a közösségi helyiségekben kerültek elhelyezésre, állapotukra kérjük vigyázzatok. Ha bármilyen rendellenességet tapasztaltok velük, adjatok fel egy hibajegyet a https://support.ktk.bme.hu oldalon, hogy mihamarabb megoldhassuk.Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX…).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszer frissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Internetmegosztás

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy mindenki, aki regisztrált (mind a régi, mind az új net rendszerbe), elfogadta a Hálózat Használati Szabályzatot, ami tiltja az internetkapcsolat továbbosztását. Ezért, illetve mivel felhasználónként akár már 3 eszközt tudtok regisztrálni (és mindezt ingyen, amíg a HSZI nem változtat a 2020 februárja óta tartott gyakorlatán), valamint mivel az egymástól független hálózatok zavarják egymást, ezt a jövőben szigorúbban fogjuk ellenőrizni, és szankcionálni is fogjuk.

Üdvözlettel:

KTK Számtech Szakosztály csapata